Előfizetői tartalom

"Csak Putyin nélkül lehet béke" - utasította el a pacifista narratívát az orosz elitdiplomata

Portfolio
Borisz Bondarev, a háború miatt lemondó orosz ENSZ-tanácsadó szerint csak fegyveres támogatással érhetik el a nyugati hatalmak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök békét kössön az ukrajnai háború lezárására. Szerinte a béketárgyalásokat sürgető kormányok - amely Európában csak a magyar vezetésre illik - feláldozhatónak tekinti az ukrán népet.

Tavaly májusban, nem sokkal a háború kitörése után mondott le Borisz Bondarev, aki 20 évig dolgozott Oroszország ENSZ-képviseletén tanácsadóként. A topdiplomata akkor azzal indokolta lépését, hogy "soha nem szégyelltem még ennyire az országomat, mint február 24-én", miközben a Kreml ukrajnai invázióját "az orosz nép elleni legsúlyosabb bűncselekménynek" nevezte. Most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés