Előfizetői tartalom

Egy orosz oknyomozó szerint összeesküvést szőtt Putyin három befolyásos embere, de az FSZB leleplezte őket

Portfolio
Vlagyimir Oszecskin, a Gulagu.net orosz ellenzéki, korrupcióellenes portál alapítója, az orosz börtönökben folytatott kínzások kiszivárogtatója arról számolt be, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője, Ramzan Kadirov csecsen elnök, illetve Szergej Szurovikin tábornok, az ukrajnai „különleges katonai művelet” volt vezetője olyan összeesküvést szőtt, melynek célja Szergej Sojgu védelmi miniszter elmozdítása lett volna.

Oszecskin szerint a három háborús „héja” tavaly ősszel triumvirátust alapított, és megkísérelték megszerezni az ukrajnai háború fölötti vezetést, de nem jártak sikerrel. Az állítólagos tervek szerint Prigozsin a védelmi miniszter első helyettese vagy a védelmi miniszter lett volna, Kadirov a Nemzeti Gárdát vette volna át. Szurovikin október 8-án megkapta az ukrajnai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés