Előfizetői tartalom

Minden szem Németországra szegeződik – Pénteken jöhet a várva várt bejelentés

Portfolio
Pénteken fognak egymással találkozni a német és az ukrán védelmi ipar képviselői a németországi Ramstein légibázison. Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere már a mai napon előzetes egyeztetéseket folytat a német illetékesekkel, és bízik abban, hogy Berlin engedélyezi a Leopard 2-es harckocsik Ukrajnába szállítását – írja a CNN.

Austin úgy fogalmazott, hogy „igyekeznek meggyőzni” Berlint a fegyvertranszferek jóváhagyásáról, és bíznak abban, hogy a hét végéig pozitív fejleményekről számolhatnak be. Ukrajna a háború kirobbanása óta próbálja rávenni a nyugati hatalmakat a modern harckocsik átadására, Németország azonban mindezidáig hevesen ellenállt annak, hogy a saját fejlesztésű Leopardokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés