Előfizetői tartalom

Nukleáris robbanófejjel felszerelt tölteteket kap Oroszország rettegett szupertengeralattjárója

Portfolio
Egy meg nem nevezett, az orosz védelmi minisztériumban dolgozó forrás információi szerint Oroszország legyártotta az első nukleáris robbanófejeket a Belgorod nukleáris tengeralattjárón bevetendő Poszejdón (Poszeidón) "szupertorpedókhoz", pontosabban víz alatti nukleáris hadászati drónokhoz - írta meg a Reuters, a TASZSZ információira hivatkozva.

Az első Poszejdón fegyverket már legyártották, hamarosan felszerelik vele a Belgorod tengeralattjárót - mondta a forrás. Vlagyimir Putyin elnök 2018-ban jelentette be először a Status-6, később pedig Poszeidón névre keresztelt fegyver fejlesztését.. Az elképzelések szerint a drón egyes részeit mesterséges intelligencia fogja irányítani. Az orosz védelmi minisztérium propaganda-videóját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés