Előfizetői tartalom

Még csak hétfő van, de máris erős jelöltet állítottak az oroszok a Darwin-díjra

Portfolio
Az orosz-ukrán háború közel egy éve alatt számtalan olyan felvételt láthattunk, melyeken a katonák saját, minden logikát nélkülöző döntéseik következtében kerültek közvetlen életveszélybe. Volt már példa Wagner-bázis címét telegramon megosztó millbloggerről, tartálykocsira közvetlen közelről tüzet nyitó katonáról, most pedig egy orosz katona demonstrálta akaratán kívül azt, hogy miért nem állunk egy RPG-7-es vetőcsöve mögé.

Az RPG-7-es a világ egyik legelterjedtebb páncéltörő fegyvere. A hihetetlen egyszerűséggel megalkotott eszköz lényegében nem más, mint egy hosszú acélcső, melyre markolatokat, egy nem túl komplex elsütőszerkezetet, valamint irányzékokat szerelnek. A fegyver által kilőtt rakétagránát a vetőcsövet több mint 100 km/h-s sebességgel hagyja el, ennek az energiának egy nem elhanyagolható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés