Előfizetői tartalom

Meghökkentő változást okozott a háború Oroszországban: egy komplett társadalmi osztály tűnhet el

Portfolio
Miközben Vlagyimir Putyin látványosan támogatja a legszegényebb oroszokat, a háborús költségvetéssel leírta az orosz középosztályt - írja a Bloomberg. Az amerikai lap szerint a háborús helyzetben bejelentett új szociális programok csökkentik a létminimum alatt élők számát, és az ukrajnai harcok a nehézségek közepette menekülést kínálnak a szegénység elől.

Oroszország jelenlegi költségvetésének mintegy kétharmadát fordítja védelmi, biztonsági és szociális programokra. Ez utóbbi keretében a családoknak nyújtott segélyek kiterjesztésével jutalmazza a legrászorultabb oroszokat. A Bloomberg Economics szerint a szociális juttatások növelése a lakosság legszegényebb tizedének jövedelmét az infláció több mint kétszeresével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés