Előfizetői tartalom

Bejelentették: a világűrre is kiterjed Amerika és Japán új védelmi megállapodása

MTI
Megerősítette stratégiai védelmi együttműködését Japán és az Egyesült Államok, amikor Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter Washingtonban fogadta tokiói hivatali partnereit. Az amerikai külügyminiszter "melegen üdvözölte", hogy Japán új védelmi stratégiát jelentette be, és jelentősen növeli védelmi kiadásait. Megerősítette egyúttal, hogy a két ország közötti védelmi megállapodás hatályát a világűrre is kiterjesztették.

Egyetértünk abban, hogy Kína jelenti a legnagyobb stratégiai kihívást - szögezte le az amerikai diplomácia vezetője, miután tárgyalt Hajasi Josimasza japán külügyminiszterrel. A két politikus közös sajtótájékoztatóján az amerikai külügyminiszter "melegen üdvözölte", hogy Japán új védelmi stratégiát jelentette be, és jelentősen növeli védelmi kiadásait. Megerősítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés