Előfizetői tartalom

Nő a feszültség a szomszédba csapódó ukrán rakéta miatt, Putyin a kínai elnökkel tárgyalt – Háborús híreink pénteken

Portfolio
Csütörtökön ismét nagyszabású rakéta-, péntekre virradó éjjel pedig dróntámadás volt Oroszország részéről Ukrajna, főleg az energetikai infrastruktúra ellen. Kijev 40 százaléka, Lviv 90 százaléka áram nélkül maradt a támadások után. Eközben az ukrán erők – saját állításuk szerint – fokozatos előrenyomulást érnek el Luhanszk megyében. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint patthelyzet alakult ki a háborúban. Vlagyimir Putyin orosz elnök a két ország közötti katonai együttműködés elmélyítéséről tárgyalt Hszi Csin-ping kínai elnökkel. A csütörtökön fehérorosz területre zuhant ukrán légvédelmi rakéta kapcsán a fehérorosz Biztonsági Tanács titkára azt mondta, az eset nem lehetett véletlen, de hangsúlyozta, nem keresnek casus bellit Ukrajna ellen. A Kreml rendkívüli aggodalmát fejezte ki a csütörtöki incidens miatt. Cikkünk folyamatosan frissül a legújabb hírekkel.

2022. december 30. 16:43 Megosztás Sokasodnak a jelek: egyik legfontosabb fegyverét veszítheti el Oroszország December 29-én mintegy 120 orosz rakétát lőttek ki Ukrajna területére. A legfrissebb orosz rakétatámadás során az orosz megszálló erők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés