Előfizetői tartalom

Dráma: miközben a foci vb-n remekel a csapatuk, verekedés zajlott a meglepetésország parlamentjében

MTI
Verekedéshez vezetett csütörtökön a szenegáli parlamentben, hogy egy ellenzéki képviselő megütött egy kormánypárti képviselőnőt. Az esetet, amely jól érzékelteti a parlamenti erők szembenállásának elmérgesedését, az állami tévé is közvetítette. Érdekesség, hogy Szenegál csapata éppen tegnapelőtt jutott tovább a 2022-es labdarúgó-világbajnokság csoportköréből, miután legyőzték Ecuadort.

Massata Samb ellenzéki képviselő a költségvetés tervezetének ismertetésekor ütötte meg Amy Ndiaye Gnibyt, a Benno Bokk Yakaar (BBY) kormányzó szövetség politikusnőjét. A pofont követően az ülésteremben verekedés tört ki. Samb felszólalásában bírálta Gnibyt, amiért a politikusnő kritizált egy vallási vezetőt, aki ellenzi Macky Sall államfő indulását egy harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés