Előfizetői tartalom

Hiába a szuperhatalom próbálkozása, vizsgálat indul a Közel-Kelet forró pontjánál

MTI
Független vizsgálatról döntött az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa csütörtökön az iráni tüntetőkkel szembeni erőszak kapcsán. Kína az utolsó percben még megpróbálta a független vizsgálatot követelő cikkelyt töröltetni a határozatból. Iránban szeptember közepe óta tartanak a kormányellenes tiltakozások, amelyeknek ellenzéki csoportok szerint már több mint 300 halálos áldozatuk van, és az ENSZ emberi jogi főbiztossága szerint közülük 40 gyerek.

Vizsgálatot indít az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa az iráni tüntetőkkel szembeni erőszak kapcsán. A vizsgálat során szakértők feladata lesz az emberi jogok megsértéseinek eseteit dokumentálni, illetve az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat begyűjteni az erőszak elkövetőinek felelősségre vonása végett - mondta Annalena Baerbock, az indítványt előterjesztő Németország külügyminisztere....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés