Előfizetői tartalom

Putyin különleges címet adományoz az oroszok által porig bombázott városnak

Portfolio
Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin kedden közölte, hogy támogatja az Orosz Tudomány Akadémia azon javaslatát, hogy nyilvánítsák "a katonai dicsőség városává" az orosz erők által ellenőrzött legnagyobb ukrajnai városokat: Mariupolt, Melitopolt, Luhanszkot és Donyecket. Míg a Reuters úgy fogalmazott, az orosz elnök fontolóra veszi ezt, addig az orosz RIA Novosztyi tényként közölte Putyin döntését.

Az Orosz Tudományos Akadémia vezetője, Gennagyij Krasnyikov a "Győzelem" (Pobeda) bizottság tagjainak videokapcsolaton keresztül tartott beszédében azt javasolta, hogy Mariupolt - amelyet az oroszok által támogatott erők közel fél évvel ezelőtt foglaltak el - "az orosz katonai dicsőség városává" tegyék. Krasnyikov szerint az orosz társadalom szemében Mariupol joggal vált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés