Előfizetői tartalom

Megjött az orosz utasítás: azonnali menekülésre szólították fel az embereket Herszonból

MTI
A herszoni orosz hatóság szombaton felszólította a dél-ukrajnai város polgári lakosságát, hogy haladéktalanul hagyja el a várost. A Moszkva által kinevezett megyei közigazgatási hivatal Telegram csatornáján a fronton kialakult helyzettel és "a tömeges ukrán tüzérségi támadások megnövekedett veszélyével" indokolta a felszólítást.

A lakosok kimenekítése a város melletti Dnyeper folyó bal partjára szerda óta tart. Ezrek keltek át folyón, amióta elhangzott a figyelmeztetés a Herszon város visszafoglalásáért indított ukrán offenzíva közeledéséről, de szombaton ismételten kiadták a figyelmeztetést. Gondoskodjon a családja és a barátai biztonságáról! Ne felejtse el az iratait, pénzét, értékeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés