Előfizetői tartalom

Szép csendben beszivárgott az orosz érdekszférába két igencsak befolyásos hatalom

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió missziót küld Örményország Azerbajdzsánnal közös határának örmény oldalára azzal a céllal, hogy nyomon kövesse, elemezze és beszámoljon a régióban kialakult helyzetről - döntöttek az EU-tagországok külügyminiszterei hétfői luxembourgi találkozójukon. Ezzel egy időben többnapos hadgyakorlatot indított hétfőn az iráni Forradalmi Gárda a síita állam északnyugati, Azerbajdzsán és Örményország melletti térségében.

Az EU Tanácsának közleménye szerint a 40 fővel működő uniós misszió kiküldésének célja az lesz, hogy elősegítse a béke és a biztonság helyreállítását a térségben, növelje a bizalmat a konfliktusrendezési folyamat iránt, valamint segítse a két állam közötti nemzetközi határ kijelölését. Közölték: a gyorsaság érdekében a szakértőket az Európai Unió georgiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés