Előfizetői tartalom

Az amerikai védelmi miniszter: az orosz légicsapások csak olajat öntenek a tűzre

MTI
Oroszország Ukrajnára mért rakétacsapásai Vlagyimir Putyin orosz elnök háborújának rosszindulatát és kegyetlenségét mutatják, de még inkább megerősítik a nemzetközi közösséget abban, hogy támogassa Ukrajna katonai erőfeszítéseit önmaga megvédésére - jelentette ki Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi miniszteri találkozójának keretében szervezett Ukrajnai Védelmi Kapcsolattartó Csoport tanácskozását megnyitó beszédében.

Mint mondta, az ukrán városok elleni orosz támadások ártatlan civileket öltek és sebesítettek meg, végrehajtásukhoz katonai cél nem fűződött. Véleménye szerint Putyin választotta ezt az "imperialista" háborút, Ukrajna pedig úgy döntött, hogy megvédi magát, "amit eddig nagyszerűen meg is tett". Austin rendkívülinek nevezte, hogy az ukrán erők "képesek voltak megváltoztatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés