Előfizetői tartalom

Északi Áramlat: Már a németek is vizsgálódnak

MTI
A német szövetségi ügyészség nyomozást indított az Északi Áramlat gázvezetékszálain történt szabotázs ügyében - közölte hétfőn a testület. A nemzetbiztonsági ügyek felderítésében illetékes ügyészség közleményében hangsúlyozta, elégséges bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy legalább két robbanás történt, és a nyomozás célja a tettesek azonosítása, valamint motivációjuk felderítése.

"Fennáll a gyanú, hogy az ismeretlen tettesek szándékosan idézték elő az alkotmányellenes, szabotázsnak minősülő robbantásokat, amelyek Németország külső és belső biztonságát egyaránt veszélyeztetik" - áll a közleményben. A német ügyészségi vizsgálat egy Svédországban már megindított vizsgálat mellett folytatják le. Múlt héten a svéd főügyész, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés