Előfizetői tartalom

Kiszivárgott, mit terveznek az oroszok az Ukrajnától elcsatolt megyékkel

Portfolio
Oroszország egy adminisztratív körzetbe tervezi összevonni a Krímmel az Ukrajnától frissel elcsatolandó Luhanszk, Donyec, Herszon és Zaporizzsja megyéket – értesült bennfentes információk alapján az orosz Vedomosztyi portál. Az amerikai ISW agytröszt szerint ezután megindul majd a négy megyében élő, ukrán állampolgárságú lakosok besorozása az orosz haderőbe.

Arra készül Oroszország, hogy egy új közigazgatási körzetet létesít Ukrajna öt részben vagy egészben megszállt megyéjéből, amely Krími Szövetségi Körzet névre fog hallgatni – értesült az orosz Vedomosztyi portál több bennfentes forrásból. A hírlap információi szerint a körzet vezetője jó eséllyel Dimitrij Rogozin lesz, a Roszkoszmosz volt főigazgatója, jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés