Előfizetői tartalom

3 rejtett tény, ami igencsak cudar képet fest arról, hogy mit is tervez valójában Putyin Ukrajnával

Ma bejelentette Vlagyimir Putyin elnök a részleges mozgósítást, melynek kapcsán mintegy 300 ezer tartalékos katonával egészülnének ki az Ukrajnában harcoló orosz alakulatok. A tegnap esti eseményekből kiindulva az orosz elnök talán az utolsó pillanatban táncolt vissza a teljes mozgósítástól, így is elképzelhető, hogy a „részleges” mozgósításra való hivatkozás csupán politikai lépés és drasztikus eszkalációnak ágyaz meg az orosz hadvezetés. Erre több kimondott és ki nem mondott előjel is utal; nézzük, melyek ezek.

1. Rejtett mozgósítást takarhat a "részleges" bejelentés Orosz deszantosok hadgyakorlaton. Forrás: Mil.ru via Wikimedia Commons Vlagyimir Putyin hivatalosan részleges mozgósítást jelentett be, ami azt jelenti, hogy mindössze 300 ezer tartalékost mozgósítanak, olyan embereket, akik legalább alapkiképzéssel és valamekkora katonai tapasztalattal rendelkeznek. Ezzel a tartalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés