Előfizetői tartalom

Hírszerzési jelentés: az ukrán rakétarendszerek miatt veszélybe került Putyin 2014 óta dédelgetett álma

Portfolio
Ma is közzétette napi ukrajnai hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. Most elsősorban az orosz Fekete-tengeri flotta tevékenységével foglalkoztak a londoni elemzők. A britek szerint az ukrajnai háború miatt veszélybe került a hadiflotta szevasztopoli bázisa, melynek létrehozása a 2014-es krími annexió egyik fő célja volt, ezért az orosz hadvezetés több tengeralattjárót is áthelyezett Novorosszijszkba.

A mai hírszerzési jelentés az orosz Fekete-tengeri flotta mozgásával kapcsolatos: Az orosz hadvezetés „szinte biztosan” áthelyezte Novorosszijszkba a korábban krími Szevasztopolban állomásoztatott Kilo (orosz hívójel: Projekt 877 Paltusz) tengeralattjáróit. A britek szerint a lépésre azért került sor, mert az ukrán nagy hatótávolságú rakéták komolyan fenyegetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés