Előfizetői tartalom

Újfajta hadviselésbe kezd Moszkva: orosz rakétacsapás után árvíz fenyeget egy ukrán nagyvárost

Portfolio
A békeidőben 600 ezres közép-ukrajnai nagyvárosnál, Krivij Rihnél nyolc rakéta talált el az Inhulec folyóhoz tartozó hidraulikus szerkezeteket, melyek a folyó vízszintjét hivatottak szabályozni. A támadás következtében a szerkezetek megsérültek, emiatt az Inhulec vízszintje emelkedésnek indult, ami elöntéssel fenyegeti a várost. Egy hidat már elsodort a megemelkedett vízszint – írja a The Guardian.

A cél nyilvánvaló: vészhelyzet kialakítására tett kísérlet. Nem fontos számukra, hogy az emberek víz nélkül maradnak-e, vagy hogy a város víz alá kerül-e. Ez terrorcselekmény a népünk ellen, egy konkrét város ellen – írta Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője. A rakétatámadások miatt az Inhulec folyó vízszintje rohamos emelkedésnek indult....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés