Előfizetői tartalom

Visszavonulnak az oroszok a lendületes ukrán ellentámadás elől

MTI
Kivonják az orosz erőket a kelet-ukrajnai Harkiv megye Balaklija és Harkiv településeinek körzetéből, és Donyec megyébe csoportosítják át - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint. A TASZSZ-nak a Harkiv megyei orosz katonai és polgári hatóságra hivatkozó jelentése szerint folyik Izjum lakosainak kimenekítése Oroszország területére. A hatóság vezetője, Vlagyiszlav Szokolov szerint a városban nagy a pusztítás, igen súlyos a helyzet. Az orosz védelmi tárca közlése szerint az ukránok által bekerített Izjumból is kivonják az oroszok  a katonákat.

Az ukrán hadsereg ukrán médiajelentések és brit hírszerző források szerint több sikert is elért az orosz hadsereg ellen vívott ellentámadása során, így szombatra feltehetően visszafoglalták az Oroszországgal közvetlen vasúti kapcsolatban álló, az orosz erők utánpótlása szempontjából fontos Harkiv megyei Kupjanszkot. Az ukrán médiában szombat reggel megjelent egy felvétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés