FONTOS Döbbenetes zuhanás: így semmisült meg a lakáspiac másfél évtizeddel ezelőtt
 
Előfizetői tartalom

Ma temetik Mihail Gorbacsovot, Orbán Viktor is részt vesz a búcsúztatáson

MTI
|
Portfolio
Szombat délelőtt tartják a Szovjetunió utolsó vezetője, Mihail Szergejevics Gorbacsov gyászszertartását és temetését. Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt az eseményen, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete viszont igen. Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel Moszkvába utazott, hogy lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Augusztus 30-án 91 éves korában meghalt a Szovjetunió utolsó vezetője, Mihail Gorbacsov, akit Oroszországban sokan a hidegháborús szuperhatalom szétverésével vádolnak, míg Nyugaton éppen a kommunista birodalom szétesésében játszott szerepéért éltetik. Gorbacsov holttestét a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában ravatalozzák föl, hasonlóan olyan korábbi szovjet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés