Előfizetői tartalom

Esésnek indultak a gabonaárak az ukrán gabonaexport megindulásával

Portfolio
Miután a gabonaválságot lezáró isztambuli megállapodás jegyében elindult az első hajó Ukrajnából, a gabonaárak az elmúlt négy hét emelkedése után csökkenő tendenciát kezdenek mutatni. Az ENSZ, Oroszország, Ukrajna és Törökország képviselőinek isztambuli találkozója után egyelőre megoldódoni látszik az ukrán gabonaexport válsága.

Olekszandr Kubrakov ukrán infrastrukturális miniszter a Twitteren azt írta: Az első gabonahajó elhagyta a kikötőt az orosz agresszió kezdete óta. Szövetségeseink és az ENSZ segítségével maradéktalanul végrehajtottuk az Isztambulban aláírt megállapodást. A gabonát szállító Razoni hajó ma délután, várhatóan helyi idő szerint 3 órakor érkezik meg Isztambulba, ahol ellenőrzik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés