Előfizetői tartalom

Jelentősen gyengítené az EU-t a kormánypárti képviselők új javaslata

Portfolio
Kormánypárti képviselők egy határozati javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely kijelölné, hogy a kabinetnek milyen álláspontot kellene képviselni az Európai Unió jövőjéről szóló tárgyalásokon. Noha a dokumentum elfogadása esetén sem bírna kötelező érvénnyel, a benne foglalt javaslatok egy jelentős része az uniós integráció gyengítését tűzné ki célul.

Az Országgyűlésnek benyújtott dokumentum számos terület vonatkozásában fogalmaz meg javaslatokat a magyar kormány számára: Hangsúlyozzák, hogy „az EU jelenlegi szerződéses keretrendszere nem alkalmas arra, hogy a válságok korszakában az együttműködés alapjául szolgáljon”. Törölnék az EU alapszerződéséből azt a részt, amely a "mind szorosabb egységre" törekvést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés