FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Beismerést tett Emmanuel Macron

MTI
Meg kell tanulnia másképp kormányozni és törvénykezni – ismerte el szerda esti televíziós beszédében Emmanuel Macron francia államfő, aki egyúttal azt kérte az ellenzéki pártoktól, hogy tegyék egyértelművé álláspontjukat a nemzetgyűlési választások eredménye miatt kialakult politikai patthelyzet feloldása érdekében, még mielőtt nemzetközi találkozóinak eleget téve csütörtökön két napra elhagyja az országot. Az ellenzéki pártok ultimátumként értelmezték az elnöki felhívást.

Nincs sem ultimátum, sem 48 órás határidő – hangsúlyozta csütörtökön Olivia Grégoire kormányszóvivő, cáfolva azt, hogy az államfő nyomást próbált volna gyakorolni az ellenzékre. Az ultimátum a vég, ő viszont a tárgyalások kezdetét nyitja meg, a konszenzusok és a kompromisszumok elejét. Több napról beszélünk, az is lehet, hogy több hétről – tette hozzá. Emmanuel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés