Előfizetői tartalom

Egyértelmű ítélet: az európai lakosok azt akarják, hogy az EU katonailag egységes legyen

MTI
Az európaiak széles körben támogatják az Európai Unió közös védelmi fellépését, s azt várják, hogy az Unió fokozatosan szüntesse meg függőségét az orosz energia-forrásoktól, valamint nagy mértékben támogatják az Ukrajna elleni orosz agresszióra adott uniós választ is - derült ki az Európai Bizottság által szerdán közzétett Eurobarométer-felmérésből.

felmérés szerint a jelenlegi helyzetre tekintettel a megkérdezett európaiak a védelmet és a biztonságot (34 százalék), valamint az EU és tagállamai energia-függetlenségét (26 százalék) tartják a legfontosabbnak. Szorosan ezután következik a gazdasági helyzet (24 százalék), a környezet és az éghajlatváltozás (22 százalék), valamint a munkanélküliség (21 százalék) kezelése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés