Előfizetői tartalom

Kilőttek egy fegyverraktárat Nyugat-Ukrajnában – Legalábbis ezt állítják az oroszok

Portfolio
A Fekete-tengerről egy orosz hadihajóról indított Kalibr típusú rakétákkal lőttek ki egy fegyverraktárat a nyugat-ukrajnai Ternopil régió Csortkiv nevű városában – ezt állítják az oroszok az Interfax vasárnapi híradása szerint. Az ukrán haderő viszont azt állítja, hogy nem volt ott semmiféle fegyverraktár. Később megszólalt az orosz védelmi minisztérium szóvivője is és részleteket árult el az állítólagos fegyverraktárról és annak megsemmisítéséről.

A Reuters kezdetben nem tudta független forrásból megerősíttetni az információk valódiságát, de a régiós hatóságok beszámolói alapján azt írja, hogy az incidensben 22-en megsebesültek. Az alábbi Google térképen piros jelöléssel mutatjuk Csortkiv városát: Később az MTI összefoglalója részletesebben is bemutatta az oroszok bejelentését. Eszerint megsemmisítettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés