Előfizetői tartalom

Súlyos harcok folynak a Donbasz ellenőrzéséért, Moszkva újabb népszavazást készíthet elő– Háborús híreink pénteken

Portfolio
Továbbra is heves harcok folynak a Luhanszk megyében található Szeverodonyeckért. A település jelentős részét már az oroszok birtokolják az ukránok pedig csak a külterületeket ellenőrzik. A város azonban stratégiai jelentőséggel bír mindkét fél számára, hiszen a Donbasz régió irányításához elengedhetetlen Szeverodonyeck ellenőrzése. Időközben Oroszország népszavazást készíthet elő Zaporizzsja megyében a régió Oroszországhoz való csatlakozásáról. 1. Ukrajna katonai hírszerzésének helyettes vezetője szerint Ukrajna vesztésre áll Oroszországgal szemben a frontvonalakon, és szinte kizárólag a nyugatról érkező fegyverekre támaszkodik, hogy sakkban tartsa Oroszországot. 2. Az ukrán fegyveres erők megsemmisítették a Wagner-zsoldoscsoport egyik bázisát Luhanszk megyében. 3. A brit hírszerzés szerint Oroszországnak kihívást jelent az alapvető közszolgáltatások biztosítása a lakosság részére az általa megszállt területeken.  4. Vlagyimir Putyin a tegnapi nap folyamán közölt megjegyzései alapján több ponton is párhuzamot vont Nagy Péter orosz cár tevékenysége és a most zajló orosz invázió között.

2022. június 10. 21:20 Megosztás Szakadár diplomata: a megadás feltételeiről tárgyalnak a Szeverodonyeckben körülzárt ukrán csapatokkal A távozás feltételeiről próbálnak meg tárgyalni a szeverodonyecki Azot vegyi üzemben körülzárt ukrán erők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés