Előfizetői tartalom

Már nyolc újságíró vesztette életét az ukrajnai háborúban

MTI
Háborús bűntett gyanújával eljárást indított a francia terrorelhárítási ügyészség egy francia újságíró halála ügyében, akit az ukrajnai Luhanszk megyei Szeverodonyeck közelében öltek meg az orosz erők, amikor humanitárius buszon utazó civileket kísért. Ezzel nyolcra emelkedett az orosz támadás kezdte óta Ukrajnában megölt újságírók száma – tudatta kedden a párizsi vádhatóság.

Frédéric Leclerc-Imhoff újságíróként volt Ukrajnában azért, hogy megmutassa a háború valóságát. Az orosz bombák elől menekülni kényszerülő civilekkel utazott egy humanitárius buszon, amikor halálosan megsebesült – jelentette be hétfőn a Twitteren Emmanuel Macron francia államfő a tudósító halálhírét. A legnézettebb francia hírtelevízió, a BFM 32 éves tudósítója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés