Előfizetői tartalom

Megszólalt Gulyás Gergely az uniós olajembargó tervéről: Magyarország "ebben a formában" vétózna

MTI
|
Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök ma valóban írt egy levelet Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöknek a tegnap bemutatott hatodik uniós oroszellenes szankciós csomag olajembargóra vonatkozó tervével kapcsolatban és ebben azt rögzítette, hogy "ebben a formában ezek a szankciók nem támogathatóak" - jelezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV csütörtök esti műsorában. Gulyás Gergely lényegében arra utalt, hogy ha Magyarország hosszabb felmentést kapna az embargó alól és az átállás költségeinek legalább egy részét megtérítené az unió, akkor megváltozhatna a kormány álláspontja.

Az Oroszország elleni újabb szankciók gazdasági hatása a matematika eszközeivel világosan kiszámítható következményekkel járó döntés, amely nem egyformán érinti az államokat - fogalmazott a műsorban Gulyás. Kiemelte: Magyarország és Szlovákia van a legrosszabb helyzetben, a magyarok orosz kőolajnak való kitettsége körülbelül kétharmada a teljes kőolaj-felhasználásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés