Előfizetői tartalom

Készül az EU újabb nagy csapása Oroszország ellen, Moszkvának ez nagyon fájhat

Portfolio
Az Európai Unió már dolgozik azon, hogy olajembargót hirdessenek Oroszországgal szemben - jelezte a Bild am Sonntagnak adott interjújában Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Eddig Németország és Magyarország volt a legnagyobb ellenzője annak, hogy a szankciós csomagok kiterjedjenek az orosz energetikai szektorra.

A Bizottság elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel az olaj egy globális kereskedelmi áru, ezért nem szabadna annak megtörténnie, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök más piacokon még magasabb árat határoz meg az oroszok által exportált olajra. Ukrajna többször is határozottan kérte az uniós országokat, hogy hagyjanak fel az orosz energiahordozók importjával, ami eddig csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés