Előfizetői tartalom

Már több mint 5 millió ember menekült el Ukrajnából

MTI
Több mint ötmillió ember menekült el Ukrajnából az Oroszország által indított háború kezdete, február 24. óta - közölte pénteken az ENSZ. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) mintegy 4,8 millió ukrán háborús menekültet számlált, míg az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezete (IOM) további mintegy 215 ezer, ukrán állampolgársággal nem rendelkező személyről tud, aki szintén kénytelen volt elmenekülni Ukrajnából.

Hírügynökségek szerint a második világháború óta nem tapasztalt menekülthullámmal túlnyomó részt nők és gyermekek érkeztek, tekintettel arra, hogy a háborús helyzet miatt a 18 és 60 év közötti férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát. A menekültek többsége, mintegy 2,7 millió ember, Lengyelországban keresett menedéket. Az IOM Ukrajna területén további 7,1 millió belső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés