Előfizetői tartalom

Miért raknak hatalmas gumilepedőket az orosz páncélosokra? Itt van a válasz

Portfolio
Úgy tűnik, az oroszbarát, kelet-ukrajnai szakadárok elkezdtek használni egy régi, utoljára talán a jugoszláv háborúban alkalmazott, improvizált védelmi mechanizmust a harcjárműveiken. Hatalmas gumilapokat raktak a páncélosokra, melyektől azt remélik, hogy védelmet nyújtanak az ellenséges rakétagránátvetők ellen és nehezebben észlelhetővé teszik a járművet. A megoldás valószínűleg kudarcra van ítélve.

Egy oroszbarát haditudósító, „Rudenkó” nemrég videót tett közzé arról, hogy oroszbarát szakadár páncélozott harcjárművek vonulnak Mariupol partjain. A videó talán legérdekesebb része az, hogy a videó közepén látni egy szakadár BMP-2-es gyalogsági harcjárművet, melyen látszólag egy hatalmas gumilepedő lobog. In 90s, Serbs put rubber on their armor to repel RPGs,DNR...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés