Előfizetői tartalom

Fej fej mellett a francia elnökválasztási kampány hajrájában Macron és Le Pen

MTI
|
Portfolio
Közel 49 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak vasárnap Franciaországban az urnákhoz az elnökválasztás első fordulójában, hogy a 12 jelölt közül kiválasszák azt a kettőt, akik két héttel később megmérkőzhetnek az államfői székért. A felmérések alapján Emmanuel Macron államfőnek és a jobboldali Marine Le Pennek van esélye arra, hogy bejusson az április 24. második fordulóba, ami az öt évvel ezelőtti párbaj visszavágójának ígérkezik, az elmúlt hatvan év legalacsonyabb, alig 70 százalékos részvétele mellett.

Az ukrán–orosz konfliktusban vállalt közvetítői szerepe miatt a jelenlegi elnök – aki öt évvel ezelőtti megválasztása óta megszakítás nélkül a felmérések élén állt – a tervezettnél később kezdte meg a kampányát, s eközben Le Pen és közte a közvélemény-kutatók szerint a különbség olyannyira, a háromszázalékos hibahatárra lecsökkent, hogy most először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés