Előfizetői tartalom

Kína szorosabb együttműködést szeretne az Európai Unióval

MTI
A gyakorlati együttműködés, valamint a párbeszéd és az egyeztetések elmélyítését sürgette az Európai Unió és Kína között Li Ko-csiang kínai miniszterelnök, amikor pénteken videokapcsolaton folytatott megbeszélést Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

A kínai miniszterelnök a 23. alkalommal megrendezett EU-Kína csúcs felvezetéseként folytatott megbeszélést az EU vezetőivel, akik ezt követően Hszi Csin-ping kínai elnökkel is videokapcsolaton keresztül egyeztetnek.     A kínai fél által a megbeszélésről közzétett sajtóközlemény szerint Li a stabil kétoldalú kapcsolatokat kulcsfontosságúnak nevezte a világ békéje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés