Előfizetői tartalom

Mario Draghi elárulta, kitől függ a diplomáciai megoldás sikere az ukrán háború ügyében

MTI
A nemzetközi közösségnek a béke érdekében végzett diplomáciai erőfeszítése Vlagyimir Putyin orosz elnök ellenállásába ütközik az olasz miniszterelnök Mario Draghi szerint, aki az Európai Unió és a Kína közötti párbeszéd erősítését szorgalmazta az EU állam- és kormányfői találkozóját megelőző beszédében a római parlamentben szerdán.

Mario Draghi azt hangoztatta, hogy Olaszország a nemzetközi közösséggel együtt az ukrajnai háború befejezésén munkálkodik, de a béke melletti elkötelezettségünk Putyinéval ütközik, aki nem mutat érdeklődést sem a tűzszünet, sem a tárgyalások sikere iránt. Emlékeztetett, hogy a francia elnök, Emmanuel Macron több alkalommal beszélt személyesen Vlagyimir Putyinnal, ezidáig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés