Előfizetői tartalom

Térképeken az ukrajnai háború: így állnak a frontvonalak hétfő délelőtt

Portfolio
A magas veszteségek ellenére folyamatosan halad az orosz offenzíva Ukrajnában. Délen, északon és keleten sorra kerülnek orosz kézre kisebb települések, de a nagyvárosok offenzívájában Herszon elfoglalása óta nincs érdemi orosz siker. Folyamatosak a műveletek Csernihiv, Harkov és Kijev bekerítésére, Mariupol pedig a napok óta tartó bekerítés és ostrom ellenére még mindig tartja magát.

Úgy tűnik, az orosz haderő még mindig Kijev térségére összpontosítja legnagyobb állományát. A több ezer katonai járműből álló, főváros felé tartó mentoszlop szétszéledt, most valószínűleg a fővárost próbálják bekeríteni. Az agglomerációs területeken továbbra is heves harcok zajlanak, illetve a város belterületeit is tűz alá vette az orosz tüzérség. Nem megerősített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés