Előfizetői tartalom

Amerika szerint Kína igenis kész beszállni a háborúba az oroszok mellett

MTI
|
Portfolio
Az USA diplomáciai csatornákon keresztül értesítette szövetségeseit a NATO-ban és Ázsiában, hogy Kína nyitott katonai és gazdasági segítséget nyújtani Oroszországnak – mondta egy amerikai illetékes a Reuters tudósítása szerint. Közben Kína szerint csak az amerikaiak félretájékoztatása az egész hír arról, hogy Moszkva segítséget kért volna tőlük.

A hétvégén robbant a hír az amerikai lapokban, hogy Oroszország kínai segítséget kér az ukrajnai háború miatt, fegyvereket és gazdasági támogatást remélnek Pekingtől. Hétfőn a kínai és az orosz fél is cáfolta, hogy lett volna ilyen megkeresés. Az amerikaiak szerint ugyanakkor igenis valós a közeledés, sőt Kína nyitottságot mutat, hogy segítsen az oroszoknak. Erről ma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés