Előfizetői tartalom

Mérföldkő a háborúban: a lengyel határ közelében hullottak orosz rakéták

Portfolio
|
MTI
Az eddigi legnyugatibb háborús cselekmény történt vasárnap hajnalban az orosz-ukrán háborúban, hiszen légitámadást hajtott végre Oroszország Lviv (Lemberg) közelében a javorivi ukrán katonai bázison, ami kevesebb, mint 25 km-re van a lengyel határtól. Ez mindenképpen mérföldkő a háborúban és arra utal, hogy Ukrajna egész területén történhetnek hasonló események, amelyek célja akár a nyugati fegyverszállítások Ukrajnába kerülésének gátolása, fékezése is lehet. Közben Kijevben megint megszólaltak hajnalban a légicsapásra figyelmeztető szirénák és a Lvivtől 120 kilométerre délkeletre fekvő Ivano-Frankivszk város repülőterét is légicsapás érte vasárnap hajnalban. Frissítés! Időközben kiderült, hogy sajnos sok halálos áldozattal járt a javorivi katonai támaszpontot ért légicsapás. Erről bővebben külön cikkünkben írtunk.

A lvivi regionális katonai kormányzat közleménye szerint 8 rakéta hullott a Javorivben található Nemzetközi Békefenntartó és Biztonsági Központra – tudósított az Iterfax alapján a Reuters. Az előzetes adatok szerint nincs halott, de a sérültekről és sebesültekről pontosítás alatt állnak – jelezte Anton Mironovics, az Ukrán Fegyveres Erők Szárazföldi Erők Akadémiájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés