Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bejelentette, hogy Magyarország nem vet ki szankciókat az orosz olajra és gázra

Portfolio
Erőfeszítéseink középpontjában a béke megteremtése áll, de legalább ennyi energiát kell fordítanunk a háború miatt kivetett szankciók gazdasági következményei is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videójában, amelyben arról is szólt, hogy diplomáciai nagyüzem van, utalva arra, hogy folyamatosan egyeztetnek az EU-ban az Oroszország elleni szankciókról. Hangsúlyozta, Magyarország nem vet ki szankciót az Oroszországból érkező gázra és olajra.

A háború miatt kivetett szankciók gazdasági hatásai súlyosak, de ha a szankciókat kivetjük a gázra és az olajra is, amelyet Oroszországból hoz Európa, akkor még súlyosabbak lennének - mondta Orbán Viktor. Magyarországot ráadásul aránytalanul terhelnék ezek a szankciók - vélekedett a miniszterelnök. Az összes Magyarországra érkezett gáz 85%-a Oroszországból érkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés