Előfizetői tartalom

Olyat kér Ukrajna, ami egymásnak ugraszthatja a NATO-t és Oroszországot - Miért veszélyes ötlet a repüléstilalmi zóna?

Mióta Oroszország nyíltan megtámadta Ukrajnát, azóta lobbizik az ukrán kormány, illetve az őket támogató külföldi politikai erők egy része azért, hogy a NATO, az Egyesült Államok, illetve más, szövetséges országok vezessenek be egy úgynevezett repüléstilalmi zónát Ukrajna fölé. Washington, London és a NATO vezetése azonban rendre elutasítja a zóna létrehozására vonatkozó kérelmeket, arra hivatkozva, hogy ez harmadik világháborúhoz vezetne. Nézzük, hogy működne pontosan egy repüléstilalmi zóna Ukrajna felett és minden „jó szándék” ellenére miért nagyon veszélyes egy ilyen deklaráció.

Ukrajna repüléstilalmi zónát kér Mióta Oroszország nyíltan megtámadta Ukrajnát, szinte minden nap kérelmezik valamilyen platformon az ukrán politikai vezetés tagjai a NATO-tól, ENSZ-től, Egyesült Államoktól, hogy vonjanak repüléstilalmi zónát Ukrajna fölé. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, illetve az ukrán parlament is közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés