Előfizetői tartalom

Miért nem foglalta el még Putyin egész Ukrajnát? Itt van az 5 legnyomósabb ok

Február közepén az amerikai hírszerzés azt jósolta, hogy ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, Kijev 48 órán belül elesik. Ehhez képest lassan két hete tart a nyílt orosz-ukrán háború és az ukrán főváros szárazföldi ostroma még szinte el sem kezdődött. Emellett ráadásul még mindig csak egy nagyvárost ellenőriz Ukrajna területén az orosz haderő (a Krímen és Donbaszon kívül), Harkov, Mariupol, Szumi, Csernihiv tartja magát, Dnyipró és Odessza ostroma meg sem kezdődött, Lviv valószínűleg még sokáig nem is kerül érdemi támadás alá. Miért nem foglalta el még Putyin egész Ukrajnát? Itt van 5 nyomós ok.

1. Stratégiai célok mentén haladnak Konzervatív becslés az Ukrajna elleni műveletek állásáról, az oroszok által ellenőrzött területekről. Fotó: Wikimedia Commons Az Ukrajna elleni orosz invázió előtt és kezdetén a nyugati és ukrán hírszerzés is arról tájékoztatott, hogy az orosz haderő le fogja rohanni Ukrajnát, Kijev 24-48 órán belül elesik, gyorsan megszállják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés