Előfizetői tartalom

Ukrán tanácsadó: az oroszok "beteg agya dönt arról", mikor és kire lőnek, ezért meghiúsult a menekítés

MTI
|
Portfolio
Szombat után vasárnap is meghiúsult a lakosok kimenekítése az ostrom alatt lévő dél-ukrajnai Mariupolból az orosz erők tüzérségi támadása miatt - közölte az ukrán belügyminiszter tanácsadója. Anton Herascsenko a Telegram üzenetküldő alkalmazásban közölte, hogy a tervezett kimenekítést a humanitárius folyosókon a folytatódó támadás miatt leállították.

A zöld folyosók nem lehetségesek, mert csak az oroszok beteg agya dönt arról, mikor kezdenek el lövöldözni és kire - írta Herascsenko. Miután a stratégiai fontosságú Mariupol kikötővárosban meghiúsult a tűzszünet, az orosz erők fokozták a tüzérségi támadást. A város nagyon súlyos ostrom alatt van - közöle az ukrán televíziónak adott interjúban Vadim Bojcsenko...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés