FONTOS Amerikai elnökválasztás: kiszivárgott, hogy Biden fontolgatja a visszalépést
 
Előfizetői tartalom

Atomfegyver-mentesség: az EU szerint aggasztó Fehéroroszország lépése

MTI
|
Portfolio
Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője aggasztónak nevezte, hogy a Fehéroroszországban vasárnap tartott népszavazás az alkotmány módosított változatában eltörli azt a kötelezettséget, hogy az ország továbbra is atomfegyvermentes övezet maradjon. Lukasenka már az ősszel tett arra utalást, hogy orosz nukleáris fegyvereket fogadhatnak be.

Josep Borrell hétfőn közzétett közleményében kijelentette: a fehérorosz vezetés az emberi jogok széles körű megsértése és a teljes fehérorosz társadalommal szembeni brutális elnyomásával összefüggésben tartott alkotmányos népszavazást vasárnap. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 27. Már csak ez hiányzott: az atomfegyver-mentesség felmondásáról tartanak népszavazást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés