Előfizetői tartalom

Történelmi kihívás: akár 4 millió ukrán menekült is lehet az EU-biztos szerint

Portfolio
|
MTI
Miután vasárnap az uniós tagállamok belügyminisztereivel válságtanácskozást tartottak, arról beszélt a humanitárius ügyekért és válságkezelésért felelős uniós biztos, hogy az orosz-ukrán válság humanitárius hatásait Ukrajnán belül és a szomszédos országokban mintegy 18 millió ember szenvedheti  meg, legalább 7 millió ukrajnai embernek kell az országon belül máshova menekülnie és akár 4 millióan is elhagyhatják az országot.

Janez Lenarcic a Reuters tudósítása szerint az ENSZ becsléseit említette a fenti számoknál, de egyúttal megerősítette, hogy történelmi jelentőségű migrációs kihívással kell szembe néznie Európának, a számok pedig csak durva becslések. Amint egy ma délutáni másik cikkben megírtuk: az ENSZ Menekültügyi Ügynöksége szerint az Ukrajnából menekültek száma elérte a 368...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés