Előfizetői tartalom

Tényleg hajlandó tárgyalni Vlagyimir Putyin?

Portfolio
|
MTI
Kész delegációt küldeni Minszkbe Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ukrajnával folytatandó tárgyalásra - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken Moszkvában. Ezt megelőzően Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken videóüzenetben arra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz államfőt, hogy üljenek le tárgyalni, és vessenek véget a vérontásnak.

Peszkov közlése szerint Moszkva hajlandó egy külügyi és védelmi tisztégviselőkből álló delegációt küldeni Minszkbe tárgyalások céljából. A szóvivő hozzátette, hogy Ukrajna demilitarizációja elengedhetetlen része kell, hogy legyen a folyamatnak. Az ukrán vezetés ugyanis korábban jelezte, hogy nyitottnak mutatkozik tárgyalni a semlegesség kérdéséről Moszkvával. Vlagyimir...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés