Előfizetői tartalom

Csapdában a világ az orosz-ukrán háború miatt

Portfolio
Oroszország Ukrajna elleni támadása és a Nyugat megtorló szankciói nem biztos, hogy újabb globális recessziót okoznak, de a világgazdaság növekedése lelassulhat. A két ország együttesen a világ bruttó hazai termékének kevesebb mint 2%-át adja. Az infláció még jobbal elszáll, számos ország az energia- és élelmiszerárak robbanásával nézhet szembe. Mindez azért is nagy baj, mert a lassuló gazdaság és a jelentős infláció közepette a jegybankok képtelenek lesznek életet lehelni a gazdaságba.

A konfliktus azzal fenyeget, hogy súlyos gazdasági károkat okoz egyes országokban és iparágakban, ami emberek milliói számára jelenthet nehézségeket, írja az AP elemzése. Oroszország a világ harmadik legnagyobb kőolajtermelője és az egyik legnagyobb földgázexportre. Ukrajna gazdasága milliók élelmezését látja el világszerte. Elina Ribakova, az Institute of International Finance...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés