Előfizetői tartalom

Orosz-ukrán krízis: kelet-európai túrára indul a brit külügyminiszter

MTI
Újabb kelet-európai körútra indul csütörtökön Liz Truss brit külügyminiszter az ukrajnai válság ügyében kezdett brit diplomáciai erőfeszítések folytatásaként. A londoni külügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint Liz Truss Ukrajnába, majd Lengyelországba látogat, és Dmitro Kuleba ukrán, illetve Zbigniew Rau lengyel külügyminiszterrel tárgyal.

A brit külügyi tárca szóvivője szerint a körút célja az ukrán szuverenitás egységes támogatásának demonstrálása, egyúttal a Kreml figyelmeztetése arra, hogy ha Oroszország az agresszió útját választja, annak súlyos gazdasági következményei lennének. A minisztérium szerint utazása során Liz Truss arra fogja felszólítani Oroszországot, hogy tartsa magát az általa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés