Előfizetői tartalom

Megjósolták: ez várhat a világra, ha Oroszország lerohanja Ukrajnát

Portfolio
Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy milyen négy lehetséges forgatókönyvet vázoltak föl a Fitch Solutions elemzői a jelenlegi orosz–ukrán konfliktus kifutásaként. Bár az elemzőcég szerint messze a legvalószínűbb szcenárió az, hogy nem lesz háború, és alapvetően fennmarad a status quo, megnézték azt is, mi történne, ha megindulna az orosz invázió Ukrajna ellen. A Fitch Solutions szerint ilyen esetben súlyos nyugati szankciók jöhetnek, amelyek érzékenyen érintenék az orosz gazdaságot. Az invázió katonai kockázatokkal is járna Moszkva számára, például bennragadhatna egy hosszú és költséges háborúban, amely elvonná a figyelmét más biztonsági kötelezettségeitől, illetve egy jelentősebb orosz véráldozat népszerűségvesztést okozhatna Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is.

Hogyan nézne ki egy orosz támadás Ukrajna ellen, és mit tenne a Nyugat? Ha az oroszok támadást indítanának, azt mindenképpen igazolnák valamiképpen a köz számára. Amerikai vélekedések szerint Oroszország egy „hamis zászlós” műveletet készíthet elő, amely kiválthatná a katonai hadműveletet. A hamis zászlós akció egy megrendezett háborús okot jelent – Washington...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés