Előfizetői tartalom

Itt a várva várt jelentés, Boris Johnson bocsánatot kért

MTI
|
Portfolio
Súlyos vezetői hibákat, mulasztásokat ró fel a brit kormánynak az a vizsgálat, amely a londoni miniszterelnöki hivatalban és más kormányhivatalokban a koronavírus-járvány elleni korlátozások idején rendezett összejövetelek, partik hátterét volt hivatva feltárni. Ahogyan arról már beszámoltunk, a jelentés miatt egyre több konzervatív képviselő fordulhat szembe Boris Johnson miniszterelnökkel. A Munkáspárt vezetője, Keir Starmer ismét a konzervatív vezető lemondását követelte.

A vizsgálati jelentés előzetes, 12 oldalas összefoglalóját hétfő délután tette közzé a Downing Street. A dokumentum egyebek mellett megállapítja: "nehéz indokot találni" ezekre az összejövetelekre olyan időszakban, amikor a kormány a mindennapi életvitelt széles körben korlátozó intézkedések elfogadására kérte a lakosságot. A vizsgálatot kezdete óta feszült figyelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés