Előfizetői tartalom

Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre

MTI
Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre vasárnap, amelyben a közép hatótávolságú ballisztikus rakéta 800 kilométert repült a nyílt tenger irányába - jelentette be a dél-koreai hadsereg. A rakéta harminc perces útja során 2000 kilométeres magasságot ért el. Ez volt az észak-koreai rezsim hetedik erődemonstrációja az idén.

Phenjan 2022 eleje óta rakétakilövések sorozatát hajtja végre. A vasárnapi kísérlettel Észak-Korea megszegte a közepes és nagy hatótávolságú rakéták tesztelésére vonatkozó, saját maga által elrendelt moratóriumát. A tesztelési tilalom a nukleáris kísérletekre is vonatkozott. A közepes hatótávolságú rakéták olyan fegyverek, amelyek hatótávolsága 800 és 5500 kilométer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés